Verhuur woning

1. VRIJBLIJVEND VERHUURGESPREK

We komen wij jouw woning langs voor een vrijblijvend verhuurgesprek. We bekijken de woning, bespreken jouw wensen en verwachti ngen en vertellen je met welke huurprijs we adviseren. We verhuren al ruim 12 jaar woningen in Amsterdam, dus weten als geen ander wat een woning waard is.

2. DIGITAAL VERHUURADVIES

Je bent vast benieuwd welke huurprijs je voor jouw woning zou kunnen vragen. Nou dat wij je laten zien in ons uitgebreide waarderapport en verkoopadvies. Geen natte vinger werk, maar gebaseerd op de meest recente data. Alle recente transacti es en het aanbod dat op Pararius en Funda staat nemen wij hierin mee. Je kunt ons digitale voorstel digitaal tekenen.

3. OPDRACHTBEVESTIGING

Bedankt voor je vertrouwen, we gaan je niet teleurstellen. Per mail krijg je opdrachtbevesti ging van ons, welke je digitaal kunt tekenen.

4. WHATSAPP GROEP AANMAKEN

Bedankt voor je vertrouwen, we gaan je niet teleurstellen. Een goede communicatie is essentieel, dus maken wij een groepsapp aan. Je krijgt niet 1, maar twee vaste makelaars/ contactpersonen, zodat er alti jd iemand je te woord kan staan. Natuurlijk kun je ons ook na kantoortijden en in het weekend appen. Geen probleem!

5. DOSSIER MAKEN

Om je woning te kunnen verhuren, hebben we alle relevante informati e nodig. Per mail krijg je een uitnodiging van ons van huurcheck en digitaal woningdossier. Met deze innoverende soft ware kun je digitaal alle andere benodigde informati e en documenten snel en veilig uploaden. Helemaal AVG proof en lekker snel. Dagggg printer en scanner!

6. KOOP JE MEDIAPAKKET OP ONZE WEBSITE

Op onze website kun je een mediapakket kiezen en afrekenen met Ideal. We hebben een selectie gemaakt van de aller beste foto-en videograven, maar de keuze is aan jou. Voor elke portemonnee wat wils.

7. MAAK JE WONING VERHUURKLAAR

Nou dan is het nu ti jd om je handen uit de mouwen te steken om je woning verhuurklaar te maken.

Hoe? Voornamelijk opruimen, depersonaliseren en schoonmaken. Heb je geen idee wat gemeubileerd precies inhoudt? Download dan hier de inventarislijst. Daarna kun jij in de relaxt modus en doen wij de rest.

8. VERHUURSTYLING

Onze in-huis verhuurstylisten zullen jouw woning nu gaan stylen. Denk aan een mooie bos bloemen, gezellige kussentjes, een mooi dekbedovertrek, vers fruit en nog veel meer.

Alles wordt ingezet voor een opti male presentatie van jouw woning.

9. FOTOGRAFIE- EN VIDEO DAG

Vandaag is het shootingday. Mooi weer kunnen we helaas niet garanderen, maar oogverblindende foto’s, een mooie VR tour en een leuke insta story wel. Een verhaal vertellen en de juiste sfeer neerzetten is onze specialiteit en dat ga je zien! Alles voor het perfecte plaatje.

10. WONING INMETEN

Een van de professionals van inmeten.com komen jouw woning nu inmeten volgens de NEN 2580. Bereid je alvast maar voor, want 9 van de 10 keer is de woning kleiner dan eigenaren aangeven.

11. ENERGIELABEL

Per 1 januari 2021 kun je zelf niet meer een energielabel aanvragen met je Digid. Indien je nog geen definitief label hebt, dan zal er een professioneel langs moeten komen om deze te maken. Dit kunnen wij voor je organiseren.

12. VERHUURBORD OP HET RAAM OF IN DE TUIN

Het is nu ti jd om jouw buurt te laten weten dat jij je woning gaat verhuren, dus hangen we een verhuurbord op het raam of zetten er 1 in je tuin.

13. HET VERHAAL VAN JOUW WONING

Net als met de foto’s, video en insta story, gaan we in woorden ook het verhaal van jouw woning vertellen.

Geen beschrijving zoals vaak gedaan wordt, maar een pakkend verhaal inclusief alle facts natuurlijk. We sturen het concept eerst ter goedkeuring naar jou en pas als jij tevreden bent gaan we deze tekst gebruiken. Het is jouw woning en jouw feestje.

14. OFFLINE MARKETING

Het is mogelijk om een gedrukte brochure te laten maken van jouw woning. Deze kun je bestellen in onze webshop. Uiteraard krijgt elke woning een digitale brochure.

15. DIGITALE MARKETING

Per email en Whatsapp sturen wij een uitnodiging naar alle woningzoekenden (A-List) die bij ons staan ingeschreven, relocationbureau’s en collega (aanhuur)makelaars. Zij mogen als eerste komen kijken. We noemen dit de Early Bird bezichtiging.

16. SOCIAL MEDIA CAMPAGNE

We plaatsen op onze Instagram een leuke insta story, waarin we de pluspunten van jouw woning benadrukken met de tekst ‘coming soon’.

Daarnaast plaatsen wij de video op Youtube en op Facebook. Meestal hebben we binnen een paar minuten al de eerste aanvragen, want we hebben veel volgers. Niet alleen particulieren, maar ook veel (aankoop) makelaars.

17. EARLY BIRD BEZICHTIGINGEN

Voordat de woning op alle woningwebsites wordt gezet, starten wij met de Early bird bezichtigingen. Dit zijn alle woningzoekenden die gereageerd hebben via Instagram, Linkedin, Youtube, de mailing en onze app.

18. WONING OP WONINGWEBSITES

Het is nu tijd om de woning aan te melden op het verhaal van de woning te presenteren op alle woningwebsites, waaronder Funda, Pararius, VBO, Jaap.nl en onze eigen websites met onze vernieuwende beschrijving en next level foto’s en VR tour (op aanvraag).

19. BEZICHTIGINGEN

In overleg met jou stemmen we af wanneer wij de woning kunnen laten zien aan potentiele huurders. Dit kan real live (uiteraard volgens de regels van het RIVM), via Face time of men kan de VR tour bekijken. Iedereen die komt bezichtigen krijgt de link van de VR tour ook per app toegestuurd, zodat jouw woning top of mind blijft. Via onze groepsapp houden we je continu op de hoogte van de status. Je hoeft dus nooit achter ons aan te bellen.

20. HUURVOORSTELLEN

Nu wordt het leuk. De huurvoorstellen inclusief een verhaal van de potentiele huurders komen binnen per mail. Deze sturen wij aan jou door inclusief ons advies en nemen deze later telefonisch met je door.

21. ONTMOETING HUURDER(S)

Kun je niet kiezen tussen de verschillende voorstellen, dan kunnen we een meet en greet organiseren met de potentiele kandidaten. Een soort sollicitatiegesprek, maar dan anders. Altijd fijn om even persoonlijk kennis te maken.

22. CHECK HUURDER

Na 12 jaar woningen verhuren in Amsterdam kunnen wij een boek schrijven. We hebben van alles voorbij zien komen. Hoerenkasten, wietplantages, criminelen en ga zo maar door. Thank god, niet bij ons en dat willen we graag zo houden. Verhuur kan zeer lucratief zijn, maar een goede check van de huurder is echt essentieel. Je wil toch geen ellende in huis halen of wel soms? Daarom werken bij met Huurcheck. nl. Met dit systeem kun je potentiele huurders door wel 6 checks heen halen. Daarnaast bellen wij altijd de werkgever op en willen wij loonstroken zien. Wij hanteren geen standaard inkomenseis, maar het moet aannemelijk zijn dat men de huur kan betalen.

23. HUUROVEREENKOMST

Het is nu tijd om de huurovereenkomst op te stellen. Allereerst krijgt iedereen een concept huurovereenkomst inclusief Engelse vertaling. Na akkoord of enkele aanpassingen kan er digitaal getekend worden met DocuSign. Supersnel en makkelijk. We love it.

24. HUUR EN BORG BETALEN

Na het tekenen van de huurovereenkomst dient de huurder de borg direct over te maken op jouw rekening. De huur moet vóór de sleuteloverdracht op jouw rekening gestort zijn, anders krijgt de huurder géén sleutels. Onze courtagenota dient ook voor de levering te zijn betaald door jou. Deze sturen wij ongeveer 3 dagen voor de levering naar je toe.

25. CHECK-IN TIME

De dag van de check-in is aangebroken. Ook als dit in het weekend valt, dan kun je op ons rekenen. Zorg dat het echt schoon is, dat alles functioneert en dat er minimaal 2 setjes sleutels aanwezig zijn. Om het aantal telefoontjes van je huurder te beperken adviseren wij om een lijstje te maken met belangrijke telefoonnummers zoals: Brandweer, politie, onderhoudsbedrijf van de Cv-ketel en van bijvoorbeeld de buren die een reservesleutel hebben van de woning.

Tijdens de check-in maken wij foto’s van de meubels, muren, vloeren, plafond, ramen etc., zodat er is vastgelegd wat de staat was bij aanvang van de huurovereenkomst. Deze fotorapportage worden samen met de meterstanden per mail verstuurd. Gefeliciteerd met je huurder en we helpen je graag weer bij een volgende verhuuropdracht.

Afbeelding klantreis verhuur