7 Tips om je woning verkoopklaar te maken

.01  Ruim je huis op en maak het ruim

Een ruime woning verkoopt, dus ruim je woning op! Hoe leger het is hoe ruimer het lijkt, dus ruim kasten op en berg minimaal 1/3 van je meubels/spullen op. Om je woning aantrekkelijk te maken voor een grote doelgroep is het van belang om je woning zo neutraal mogelijk te maken. Haal alle persoonlijke spullen weg, zoals foto's, kindertekeningen, speelgoed, hondenmanden, kattenbakken en beelden of uitingen die met een geloof je maken hebben. Zet ook geen meubels in zichtlijnen, want dat lijkt de ruimte kleiner.

.02  Zorg er voor dat alle lichten het doen

Naast een ruime woning wil iedereen een lichte woning. Vermijd donkere en gekleurde muren. Even wit schilderen loont echt. Zorg dat gordijnen en luxaflex open kunnen en zorg dat alle lampen het doen. Kies voor witlicht i.p.v. sfeerverlichting.

.03 Badkamer opruimen & schoonmaken

Niemand zit te wachten op een smerige badkamer met jouw shampo flessen, scheermesje, tandenborstel en een oud douchegordijn. Ruim al je spullen op, koop een nieuw douchegordijn en zorg ervoor dat je badkamer blinkend schoon is.

.04 Repareer mankementen 

Zorg ervoor dat geen losse snoeren hangen, kapotte stekkerdozen of dergelijke. Repareer alles voordat u de woning te koop zet, zodat de woning er verzorgd uit ziet op de foto en tijdens de bezichtigingen. 

.05  Maak je bed op met wit linnen & zet twee nachtkastlampjes naast het bed

Een bed dat netjes is opgemaakt met wit linnen en mooie kussens, doet men denken aan een hotel. Die indruk wil je achterlaten. Laat beddengoed met drukke werkjes, voetbalclubs of dergelijke alstublieft in de kast liggen. Hou het neutraal. Zet naast het bed twee nachtkastjes met nachtkastlampjes erop.

.06 Zorg dat alles schoon is en lekker ruikt

Een aangename geur is heel belangrijk in een huis, dus zorg ervoor dat je huis fris ruikt. Kopers knappen echt af op een huis die naar hond, kattebak of bijvoorbeeld rook ruikt. Poets je huis extra goed of laat de schoonmaker nog even komen voordat de bezichtigingen plaatvinden.

.07  Maak de tuin en de hal klaar voor de verkoop

Het eerste wat potentiele kopers van jouw woning zien is waarschijnlijk de hal, de tuin of de galerij. Zorg dat ook deze er netjes uitzien. Stofzuig even de gezamenlijke hal, ruim de post op en verzorg de planten die er staan. Indien de buren veel spullen in de gezamenlijke hal hebben staan, dan adviseren wij u op hen te vragen de spullen (tijdelijk) op te ruimen. Je krijgt immers maar 1x een kans op een goede eerste indruk te maken.