Verkoop woning

1. VRIJBLIJVEND VERKOOPGESPREK

We komen wij jouw woning langs voor een vrijblijvend verkoopgesprek. We bekijken de woning, bespreken jouw wensen en verwachti ngen en vertellen je met welke verkoopstrategie we adviseren. Een open bieding, een inschrijving of online bieden, alles is bij ons mogelijk, want elke woning is uniek.

2. DIGITAAL VERKOOPADVIES

Je bent vast benieuwd wat jouw woning waard is. Nou dat wij je laten zien in ons uitgebreide waarderapport en verkoopadvies. Geen na􀆩 e vinger werk, maar gebaseerd op de meest recente data. Alle recente transacti es en het recente aanbod in de markt nemen wij hierin mee. We nemen ons advies graag telefonisch met je door en na akkoord kun je digitaal onze opdrachtbevesti ging tekenen via Move.nl. Hiervoor zullen wij je een uitnodiging sturen.

3. WHATSAPP GROEP AANMAKEN

Bedankt voor je vertrouwen, we gaan je niet teleurstellen. Een goede communicati e is essenti eel, dus maken wij een groepsapp aan. Je krijgt niet 1, maar twee vaste makelaars/ contactpersonen, zodat er alti jd iemand je te woord kan staan. Natuurlijk kun je ons ook na kantoorti jden en in het weekend appen. Geen probleem! Handig in deze vaak snelle markt.

4. DOSSIER MAKEN

Om je woning te kunnen verkopen, hebben we alle relevante informati e nodig om zo een volledig dossier van jouw woning te maken. Per mail krijg je een uitnodiging van ons van Move.nl. Met deze innoverende soft ware kun je digitaal de Vragenlijsten, interview en Lijst van Zaken digitaal invullen en alle andere benodigde documenten snel en veilig uploaden. Helemaal AVG proof en lekker snel. Dagggg printer en scanner!

5. KOOP JE MEDIAPAKKET OP ONZE WEBSITE

Op onze website kun je een mediapakket kiezen en afrekenen met Ideal. We hebben een selecti e gemaakt van de aller beste foto-en videograven, maar de keuze is aan jou. Voor ieder wat wils.

6. MAAK JE WONING VERKOOPKLAAR

Jij wil vast de hoogst prijs voor je woning toch? Nou dan is het nu ti jd om je handen uit de mouwen te steken om je woning verkoopklaar te maken, waar we je graag een handje bij helpen. Hoe? Voornamelijk opruimen, depersonaliseren en schoonmaken. Staat de woning leeg? Dan raden wij je aan de woning te laten inrichten door onze styliste Wendy. Bekijk hier de voorbeelden.

7. VERKOOPSTYLING

Onze in-huis verkoopstylisten zullen jouw woning nu gaan stylen. Denk aan een mooie bos bloemen, gezellige kussentjes, een mooi dekbedovertrek, vers fruit en nog veel meer. Alles wordt ingezet voor een opti male presentati e van jouw woning.

8. FOTOGRAFIE- EN VIDEO DAG

Vandaag is het shooti ngday. Mooi weer kunnen we helaas niet garanderen, maar oogverblindende foto’s, een gave digitale bezichti ging video en een leuke insta story wel. Een verhaal vertellen en de juiste sfeer neerze􀆩 en is onze specialiteit en dat ga je zien! Alles voor het perfecte plaatje.

9. WONING INMETEN

Een van de professionals van inmeten. com komen jouw woning nu inmeten volgens de NEN 2580. Bereid je alvast maar voor, want 9 van de 10 keer is de woning kleiner dan verkopers aangeven. Geen paniek, want de prijzen zijn zo gestegen de afgelopen jaren, dan je vast en zeker blij gaat worden van de verkoopprijs.

10. ENERGIELABEL

Per 1 januari 2021 kun je zelf niet meer een energielabel aanvragen met je Digid. Indien je nog geen defi niti ef label hebt, dan zal er een specialist langs moeten komen. Wij kunnen dit voor je organiseren.

11. VERKOOPBORD OP HET RAAM OF IN DE TUIN

Het is nu ti jd om jouw buurt te laten weten dat jij je woning gaat verkopen, dus hangen we een verkoopbord op het raam of ze􀆩 en er 1 in je tuin.

12. HET VERHAAL VAN JOUW WONING

Net als met de foto’s, video en insta story, gaan we in woorden ook het verhaal van jouw woning vertellen. Geen beschrijving zoals vaak gedaan wordt, maar een pakkend verhaal inclusief alle facts natuurlijk. We sturen het concept eerst ter goedkeuring naar jou en pas als jij tevreden bent gaan we deze tekst gebruiken. Het is jouw woning en jouw feestje.

13. OFFLINE MARKETING

Het is mogelijk om een gedrukte brochure te laten maken van jouw woning. Deze kun je bestellen in onze webshop. Uiteraard krijgt elke woning een digitale brochure.

Ook laten we voor elke woning visitekaartjes drukken met de URL van de website erop.

14. DIGITALE MARKETING

Per email en Whatsapp sturen wij een uitnodiging naar alle woningzoekenden (A-List) die bij ons staan ingeschreven en collega makelaars. Zij mogen als eerste komen kijken. We noemen dit de Early Bird bezichtiging.

15. SOCIAL MEDIA CAMPAGNE

We plaatsen op onze Instagram een leuke insta story, waarin we de pluspunten van jouw woning benadrukken met de tekst ‘coming soon’. Wij zijn erg actief op social media. Daarnaast plaatsen wij de video op Youtube en op Facebook. Meestal hebben we binnen een paar minuten al de eerste aanvragen, want we hebben veel volgers. Niet alleen particulieren, maar ook veel (aankoop) makelaars.

16. EARLY BIRD BEZICHTIGINGEN

Voordat de woning op alle woningwebsites wordt gezet, starten wij met de Early bird bezichtigingen. Dit zijn alle woningzoekenden die gereageerd hebben via Instagram, Linkedin, Youtube, de mailing en onze app.

17. WONING OP WONINGWEBSITES

Het is nu tijd om de woning aan te melden op het verhaal van de woning te presenteren op alle woningwebsites, waaronder Funda, Pararius, VBO, Jaap.nl en onze eigen websites met onze vernieuwende beschrijving en next level foto’s en video.

18. BEZICHTIGINGEN

In overleg met jou stemmen we af wanneer wij de woning kunnen laten zien aan potentiele kopers. Dit kan real live (uiteraard volgens de regels van het RIVM), via Face time of je kunt onze digitale bezichtiging video kijken. Iedereen die komt bezichtigen krijgt een visitekaartje van de makelaar, waarop de URL van de miniwebsite van de woning staat vermeld. Via deze website kan men met een wachtwoord (of via Move.nl) de stukken downloaden van jouw woning. Via onze groepsapp houden we je continu op de hoogte van de status.

19. BIEDINGEN EN ONDERHANDELINGEN

Nu wordt het leuk. Dit is natuurlijk waar het allemaal om gaat. Per WhatsApp en per mail sturen wij de biedingen aan jou door en nemen deze later met je door. Met onze verkoop- en onderhandel skills rusten wij niet totdat het maximaal resultaat behaald is.

20. BOUWKUNDIGE KEURING

Bij 9 van de 10 woningen willen de kopers de woning bouwtechnisch laten keuren. Wij zijn daar ook voorstander van, want je wil achteraf geen gedoe over eventuele gebreken. Mocht er toch een onaangename verrassing uitkomen, dan kunnen we daarover in overleg met de kopers of het laten repareren.

21. TEKENEN KOOPAKTE

We hebben overeenstemming over de koopvoorwaarden met de koper, dus het is tijd om dit vast te leggen in een koopakte. In Amsterdam stelt een notaris de koopakte op, welke de koper mag uitzoeken én ook betalen (good for you). Wij sturen de verkoopvoorwaarden, jouw NAW-gegevens inclusief paspoort en alle stukken van de woning door. De koper stuurt zijn NAW-gegevens en paspoort zelf door en de notaris gaat aan de slag. Binnen 2-3 dagen krijgen we een concept, die we samen artikel voor artikel doornemen. Wel zo fijn dat je snapt wat je tekent toch? Na eventuele aanpassingen kan de koopakte getekend worden. Voor Corona ging dat bij de notaris, maar tegenwoordig gaat het digitaal. Makkelijk en snel. We love it!

22. WONING OP VERKOCHT OF VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Na het verkopen van de 3 dagen bedenktijd, zal de status van jouw woning online op verkocht of op verkocht onder voorbehoud worden gezet en komen we een sticker plakken op het verkoopbord.

23. WAT IS DE TAXATIEWAARDE?

Veel kopers willen 100% laten financieren door de bank, dus een taxatie is dan verplicht door de bank. Als men bijvoorbeeld €500.000 heeft geboden en de taxateur taxeert op €495.000, dan betekent dit dat men €5000 eigen middelen moet inleggen, naast de kosten voor de aankoopmakelaar, hypotheekadviseur, de taxatie en natuurlijk de overdrachtsbelasting. Kortom, dit is altijd nog een spannend als men flink heeft overboden en 100% wil financieren.

24. YESSSS DE CHAMPAGNE KAN OPEN. PROOST!!!

In normale tijden kon men binnen 2-3 weken wel een financiering regelen, maar in deze gekke Corona tijd duurt het nu vaak 6-8 weken. Bij het kiezen uit de verschillende biedingen kijken we dus niet alleen naar de koopsom, maar ook nadrukkelijk naar een financieel voorbehoud en eigen middelen. Kies je voor zekerheid of voor het hoogste bedrag? Wij geven je advies wat je het beste kunt doen, maar de keuze is aan jou.

Zodra de financiering van de kopers rond is, kan de champagne open en de verkocht sticker op het verkoopbord! De verhuizers kunnen gebeld worden en de verhuisdozen worden ingepakt. Op naar een nieuw begin.

25. DE INSPECTIE

Voor de allerlaatste keer gaan we naar jouw woning. Waarschijnlijk heb je zelf al eerder afscheid genomen van het huis, wat voor sommige een emotioneel momentje is. We noteren de meterstanden, checken of alles naar behoren werkt en tekenen digitaal het inspectieformulier via een ipad.

26. DE LEVERING EN SLEUTELOVERDRACHT

Het is zover. Het is nu echt tijd om het huis (met al die mooie herinneringen) over te dragen aan de nieuwe eigenaar. Voor Covid-19 vond dit bij de notaris plaats, maar tegenwoordig hoef je als verkoper alleen een machtiging te tekenen. De kopers gaan overigens wel, want zij moeten eerst nog de akte van levering en een eventuele hypotheekakte tekenen.

27. PAY DAY

De volgende dag is voor jou feest, want dat staat de koopsom minus de hypotheek, onze courtage nota en overige kosten op jouw rekening. Gefeliciteerd!!!!

Afbeelding klantreis verkoop